Wednesday, October 1, 2014

Nak Selfie Pun Tak Sempat

Gitttuuuuhhhh...
Maknanya???
Maknanya sibuk bebenor la...

Hurmmmm...agak stress + boring jugak la kerjaku sebenarnya...
Bukan la stress macam pakar matematik/engineer yang duk solve problem hari2...
Tapi...dalam bidang kreatif ni pun banyak stress nya...
Kalau bab design image takde masalah...
Tapi kalau bab buat montaj memang masalah sikit la...

Bukan apa, kerap sangat nak kena buat montaj...kalau 2 bulan sekali ok la...ni belum habis duk pening perah idea dan buat montaj bulan lepas, bulan nih dan bulan depan kena buat lagi...entah laaa...bukan la tak minat nak buat montaj...cuma kekangan dia...tak de la terror sangat nak guna software yang canggih2...so setiap montaj yang dibuat tu nampak sama je...kekadang idea ada tapi tak reti pulak nak buat...cenggitu lah...mana tak stress...lagi stress bila buat montaj tapi tak berpuashati dengan hasil kerja sendiri...but what to do?

Rasa macam malas nye nak datang opis sekarang...(dulu malas gak sekarang bertambah2 malas ahahha)...rasa nak berehat sebentar dari bekerja...errkkk..maksudnye berehat dari kerja ofis la...nak kerja dari rumah pulak....ehhehehehe....

Life is too short...rasa macam banyak membazir masa dengan datang opis jer...tak sempat nak enjoy life...ahhaha...nih ayat dari orang bukan workaholic yer...Eh tak, saya sebenarnya workaholic...tapi kalau kerja tu memboringkan memang agak bosan la kan....Maybe sebab dah lama sangat stay kat tempat sama...bulan 4 tahun depan masuk 9 tahun...huh lama ke tak lama???

Eh eh membebel pulak hari nih kan...ehehhe...ok lah takde idea dah nak tulis apa...jumpa nanti!

Nah belanja gambar selfie satu.........sempat la jugak selfie ni...sekali sekali...kuikuikui...






Monday, September 22, 2014

Bebelan Isnin

Lama dah tak membebel kat blog kesayangan nih. Takde dah blog lain..blog ni jer la satu-satu nya...ehhehe...

Hari nih isnin rupanya...rasa macam hari Rabu la...boleh gitu? kihkih.

Walaupun hari nih Isnin, rasa agak seronok sikit sebab esok sampai Khamis gi Melaka...ada bengkel fotografi....hah kalau dah habis bengkel tak reti2 gak amik gambar tak tau la kan...

Bulan nih sebenarnya agak kesibukan....bermacam-macam benda perlu difikirkan, diselesaikan, dilakukan...nanti bila tiba masa yang sesuai bolehla saya kongsi...inshaAllah...



Sebenarnya nak bagitau hari nih pakai baju ngan tudung baru...wuwuwuuw...warna merah + purple...suka kombinasi nih...nampak berani...gitteww...




Takde #ootd pun hari nih...sape la nak amikkan gambar kita nih....hiihih...nak amik depan cermin pun malas! Anyway baju nih...yang saya jual...eheheheh...tapi dah takde stok yer...yang ada warna lain...kalau nak tengok boleh follow instagram : my_closette

Ok lah...sampai sini je la bebelan Isnin...saje nak amik mood dulu sebelum buat kerja...nak kena siapkan montaj nih...hurmmmm...


Monday, September 15, 2014

Shawl Pusing-pusing

Salam.

Hari nih pakai shawl, macam hari2 biasa la...memang setiap hari pun pakai shawl sekarang.

Cuma...hari nih beza dia...saje nak pakai style nampak tak kemas tu...ehheheh...walaupun tak reti main hentam je la...malas aihhh nak tengok tutorial bagai. huhu.





Boleh pulak abam kat opis panggil muna...konon2 macam style yuna la...hahhaa...yuna la sangattttt...kalo style yuna betul turban la ye dak...tak leh imagine muka pakai turban..ahahha...

Hubby lak...cakap macam sape tu...Raiisah...Felixia Yeap....ahhaha...sabor je la...







Masak Sendiri Nasi Arab Kabsah

Hai korang.

Pernah nampak tak ada orang jual2 set rempah nasi arab macam ni?



Setiap minggu ada jualan kat ofis...so ada la orang jual ni...ada 3 jenis actually...Mandy, Kabsah, Maglubah...kawan cakap Kabsah paling sedap...so beli la kabsah... satu paket RM15...Boleh makan 5-6 orang sekali masak.

So hari Ahad lepas...duk kat rumah tu masak la nasi arab nih...one by one ikut je step dia...sukatan pun ikut jer...kejap2 tengok resipi...hahahaha...Alhamdulillah...hasilnya...memuaskan hati! Sedap! Wangi satu rumah bau dah macam Restoran Saba...



Nasi Kabsah...nasi nih makan dua orang...lunch dengan dinner pun...berlebih lagi...Alhamdulillah nasi jadi... ;)



Ayam pulak...kalau ikut resipi dia masuk dalam oven...tapi saya malas...so grill je guna pemanggang Vantage tu,,,,jadi jugak... ;) Kalau nak buat kambing pun boleh.




Salad...jadi jugak...ehehehhe...bukan susah pon.




Yang paling penting!!! Sambal dia! Alhamdulillah jadi dan sedap...yang ni dia cuma bagitau bahan jer...tapi semua tu kena agak2 sendiri banyak mana...



Alhamdulillah...kekenyangan! Lepas nih bolehla beli lagi...RM15..ok la...boleh makan ramai...oh lupa lak nak habaq...dalam paket dia tu ada beras, rempah kabsah dengan bahan tumisan tu (cengkih, kayu manis, etc). Yang lain bahan sendiri yer.

Ok selamat mencuba! ;)





Thursday, September 11, 2014

Pelancaran Surface Pro 3

Assalam. Hye all. Sorry lama benar tak update blog kan...harap masih ada yang sudi baca. Huhu.

Hari Khamis 2 minggu lepas saya dan 2 orang lagi ofismate hadir ke majlis pelancaran Microsoft Surface Pro 3 kat The Gardens, Midvalley.




Pergi naik KTM je dari Bangi. Naik kereta kang konpem jem. Tapi naik public transport sama gak. Jem mak aiii. Masa balik tu la pack giler. Huhu. Tobat takmo naik dah kalau gitu.




Ok...masa pelancaran ni la berkenalan dengan Surface Pro 3 nih. Dapat pegang2. Cuba2. Memang best jugak la...boleh ganti laptop/MacBookAir... Cuma tak sure la dia punya boleh install software berat2 tak.










Harga pulak boleh tahan jugak la. Start dari RM2700++. Tak termasuk aksesori...Kalau ada duit lebih bolehla beli kannnn. 

Ok lah baiiii. Jumpa lagi next entry! ;)