Saturday, November 15, 2014

Terbaik!

Hari nih sabtu. Aktiviti chilling at home with zahra. Hubby keje. Esok ummi pulak keje. 

Seronok sangat duk rumah macam ni. Lama dah tak rilex camni. Heee. 

Duduk atas sofa. Tepi tingkap. Tengok hujan turun. Sambil makan burger. Fuhhh terbaik lah perasaan dia. 

Alhamdulillah syukur atas nikmat Allah. 


Thursday, October 30, 2014

Otak kanan ke Otak Kiri

Entry nih macam sesuai jer nak buat hari nih sebab...memang kebetulan sedang2 berfikir tentang diri sendiri tetiba ada bff datang kat workstation and saje for fun nak buat brain test. teeheee.

Maka...macam ni cerita dia :

Saya ni sebenarnya agak konfius saya ni banyak guna otak kanan ke otak kiri. Hehe. kan dah kompius situ. Kalau ikutkan benda nih takde la penting mana pun. Tapi agak penting jugak la...sebabnya...

masa dekat UTM dulu...saya nih course Sains Komputer (Multimedia)...so semua subjek IT kami memang belajar...programming C, C++, LINUX, JAVA, HTML, CSS, network, data comm, etc...then ada la tambahan subjek Multimedia...sebab major in Multimedia kan...

So...kalau nak tahu la kan...bukan nak up kan diri sendiri tapi...setiap sem memang saya dapat anugerah Dekan...tak pernah miss dari sem 1 sampai sem 6...maknanya pointer 3.5 ke atas la...bukanla bijak sangat, biasa2 jer pun...tapi...4 flat jer tak pernah which is hampir2 sangat!!! Disebabkan satu subjek pada satu sem tu (lupa subjek apa, ada salah faham ngan lecturer, then dapat A-...subjek lain sume A+) so jadi result 3.94 je kot masa tu...sayang sangat2...huhuhu..

Ok tapi cerita dia...multimedia nih bukan lah minat sangat pun...kalau dalam kelas takde la paling terror...kalah ngan budak2 laki...dorang lagi hebat la kan...pernah dapat C pun subjek nih...kalau subjek IT (programming, network, etc) memang A dalam tangan la...budak laki takleh challenge kalau dalam kelas...ehehhehe...

So, akhirnya saya grad dengan CGPA 3.75...bila fikir2 balik rugi nye aku amik course major multimedia...sebab banyak result aku effect disebabkan multimedia ni la...rasanya2 kalau aku betul2 amik IT jer...boleh dapat CGPA lagi tinggi atau maybe 4 flat? Hmmmm.

Masa SPM dulu memang ada amik subjek Pendidikan Seni...alhamdulillah dapat A...memang dari kecik minat seni nih...cuma bila part multimedia jer susah sikit skor...asalnye nak amik course Architecture tapi entah macam mana...tak hantar pun hasil kerja untuk tapisan...(kalau course arkitek kena submit 2 lukisan kalau tak silap)...then akhirnye...here i am...lepas habis Dip tak sambung pun belajar terus dapat kerja ni sampai sekarang...

Kat tempat kerja pulak...kejap wat multimedia kejap programming...gittuuu...tapi sekarang nih dua2 dah bosan buat...ahahhaha...programming pun dah malas then multimedia pun dah malas...hmmmm...nak ceburi kerjaya lain la pulak...tapi tak lari dengan design dan strategi...dua2 guna otak kanan otak kiri ahahhaah...

Tadi saje je buat brain test kat website nih...



Test pertama dapat result Equal...sebab takleh concentrate kat soalan dia tadi...still kanan lebih sikit la...



Pastu buat kali kedua...result dia Otak Kanan...hmmm tak tau lah nak kata...ehhehe...tapi sepanjang saya mengenali diri sendiri nih...saya rasa saya ni EQUAL...hampir2 la...sebab saya ni banyak berfikir pun ye...banyak kreativiti pun yer...

So, anda otak kanan ke kiri? Hmmm kompius kan? Hehe...tak kisah apa result dia yang penting kita gunakan otak dengan betul dan rasional...masing2 ada kelebihan dan kekurangan...terima seadanya dan sentiasa perbaiki diri sendiri...inshaAllah...


Wednesday, October 29, 2014

The Pisang Cheese

Memang feveret sangat tau pasal pisang2 nih. Nak2 pulak gabungan pisang dan cheese dan coklat!!! Meleleh air liur dengar. Memang sampai tahap ngidam la. 

Lama mencari akhirnya jumpa jugak orang yang jual pisang cheese. Tahu dia ni dari Instagram. Terus la whatsapp nak order. 

Cun. Sebab dia boleh deliver area shah alam. Min belian 5 kotak. Kalau yang original RM5 sekotak. Kalau coklat RM6. Gituhhh. Delivery cas RM10. 

Maka set la ngan kak P namanya. Nak COD hari deepavali tu. Sebab memang ke shah alam pun. Senang. 


Nih pisang cheese coklat. Yummehhhh sangat. 



Nih yang original. Tapi ku pagi suka yang coklat la of course nhehhehe. 

Puas hati dapat makan. Bawak balik untuk adik2 ipar ngan mertua makan sekali. 

Kalau nak bolehla cuba whatsapp kak P yer. 

Monday, October 20, 2014

Weekend Berdua

Weekend lepas, Sabtu dan ahad...hubby kene kerja..pagi sampai malam...uhuhuhuh...keciannnnn...
Ummi ngan zahra pun kecian jugak...sebab duk rumah jer...

Hari Sabtu tu ummi duk rumah jer ngan zahra...memang betul2 berehat la...zahra tidur ummi pun tidur..ehehhee...rumah bersepah ahh pedulikan. Hikhik. Masak simple2 jer...

Hari Ahad tu...petang sikit baru bawak Zahra gi jalan Alamanda...nak beli barang dan nak gi makan...so far ok jer keluar berdua ngan zahra...letak jer dia dalam troli carrefour tu...hehehe...tak larat aih nak dukung2...




Makan dekat Black Canyon Coffee....sebab ummi nak makan spagetthi tomyam dia...memang feveret la..lagipun kalau dah keluar berdua ngan zahra jer memang nak kena makan tempat orang layan...eheheh...tak leh la makan kat foodcourt. Ni pun boleh tahan melasak dia dalam restoran...siap naik atas meja. Hihu.

Untuk Zahra, belikan dia aiskrim...order spaghetti dan salad...konon la ummi makan salad...zahra makan spagetthi..heheh..memang dia suka pun makan ala2 mee nih...




Tengok tuh selera makan...habis baju kotor..tangan toksah cakap lah...comot habis.



Salmon salad...ok la...tapi salad takde dressing pun...so boring sikit la makan...spagetthi tu separuh ummi yang habiskan..hiks...gambar air tak snap...macam biasa my fav Black Crunch coffee...

Dah habis makan lepak sekejap kat tengah2 tu ada program joget2 sempena pink oktober...zahra takde nye dia nak joget depan orang...maluuu..eheheh...kat rumah kemain.

Pastu gi shopping groceries kat carrefour...terus balik umah...lewat malam baru hubby sampai rumah..huuhuh...so that's my weekend dengan my only girl...




Wednesday, October 15, 2014

Balik Kampung ho ho ho


Hari Sabtu lepas balik kampung...
Last balik Ganu raya hari tu la...
kali ni balik nak tengok anak sedara baru...
Dah sebulan dah pun umur dia...baru berkesempatan nak tengok...huhu...
Kakak yang kat Pinang tu bersalin dan pantang kat Ganu.
Masa ni kakak yang no 2 tu pun dah masuk wad tunggu nak bersalin.
Masa balik ni belum bersalin tapi masa taip nih baby dah keluar. Hihihi. So tak sempat la jumpa.




Dalam kete selfie sikittttt...Tengoklah Zahra tu pandai dah nak ikut ummi buat mimik muka...hihihi...muahhh cikedddddd~




Ini lah dia anak buah baru ku...namanya Raif...kecik lagi masa nih...tak ingat dah zahra dulu sebulan besar mana ek? Cepat betul lupa...ehehehhehe...




Dah balik kat Ganu mesti la nak jalan2 kat pantai Batu Buruk nih...lepas tu makan ikan celop tepung...lepas tu melawat kakak dekat wad...hospital kan sebelah ni jer...



Hamboiiii teringat kenangan honeymoon dekat Bali...



Hmmm dap nye pasir ni....dah berani main pasir dan air laut...seronok dia...dulu takut...




Hari Isnin balik sini...balik kejap jer...




Zahra...kemain termenung terkenangkan atuk n nenek kat kampung...heehhehe...