Monday, April 14, 2014

Isu Tudung Paridah



Pssstttt hangat memang hangat. Tapi buleh dak nak mulakan entry ni dengan gambar hari nih yang memakai tudung ala fareeda...paridah namanya...vietnam mari nih. Hihihi. 

Ampun ye fareeda, saya cuma pembeli dan pemakai yang tak bersalah. Saya beli ni pun di luar negara...terbentang luas depan mata. Warna pun mengancam. Hrga pun berpatutan. Maka beli lah...hehehe. 

Ye la...tak mampu la nak pakai fareeda original. Tu yang pakai yang paridah jual jer. Actually tudung ni pun pakai jarang2 dah sekarang. Sebab lebih suka pakai shawl pulak. Hiks. 

Berkenaan isu paten tu...memang la kalo ikutkan dari segi hak dan undang2 pihak fareeda berhak merampas semua yang tiruan. Sebab tudung nih rekaan idea asal fareeda dan dah dipaten kan. Penat ohh fikir idea nak keluarkan sesuatu rekaan produk. 

Kalau tengok lagi satu kualiti yang tiruan memang tak sama la dengan original. Itu diakui walaupun tak pernah pun beli yang ori. Hihi. Sebab yang tiruan ni kadang2 awning dia tak best. Jahitan pun tak kemas. Tapi saya tak kisah asal cantik dan murah wa beli jer. Heee. So point dia disini adalah harga. 

Kalau berkemampuan, belilah yang original. Tak gitu? Konfem puas hati. Pakai pun rasa secure dan yakin jer kan. Ye la, original...

So takpelah lepas ni kalau design baru fareeda takde lagi yang tiruan takpela kita boleh jer pakai tudung bawal ala mawar fizo omar yang ada satu blogger tu posting. Kreatif! Hehehe. 

Banyak lagi pilihan tudung lain yang ada...bersepah...ala pearl haya pun banyak kan. Shawl pun banyak. So boleh juga bergaya dan kelihatan cantik. ;)

Agak2 apa gaya tudung raya nih ek? Bertatahkan batu permata? 


Friday, April 11, 2014

Ready to Rock Rasta TTDI SohoBazaar


Yeayyy seronoknya masyaAllah. Ni lah nikmat hari Jumaat. Hehe. Seronok sebab esok Sabtuuuuu. Hoyyeayyhh. 


So esok apa plan? Kalau takde plan jomla beramai2 ajak sedara mara kakak abang semua datang Rasta TTDI damansara okeyhh. Esok saya join bazaar yang dianjurkan oleh Soho Bazaar. Ni pun last minute sebenarnya. First time pulak tu. Wish me luck!

Esok akan jual pretzels dari @prettypretzels dannnnn pakaian yang cantik2 la of course! Dari @my_closette

Soooo jangan lupa! Booth no 23 okeyhhh. 


#hotd for today...hehe. Shawl baru lagi...oh cant help myself...asal nampak cantik je nak beli. 

Ok mesti pelik baca nih. Nih sebenarnya nak post kelmarin tapi tak sempat hikhik. 

Okay so now me ready to rock Rasta TTDI! kalau datang jangan lupa singgah!!!



Thursday, April 10, 2014

Birthday dan Cupcakes Comel

Kelmarin boss belanja cupcakes comel sempena belated besday.
Yang ke berapa...eh itu sensitif! Hehehehe...



TQ Kak Rin...sedap cupcakes nih. 2 bijik dah selamat masuk perut. Memang berapa kg lemak la bertambah tu huhu.




Happy birthday kakrin...semoga panjang umur, murah rezeki...cepat dapat jodoh...amin...




Nih besday present special from me...ehheheeh...




Wednesday, April 9, 2014

Sukalah Jusco!

Semalam balik kerja ke Jusco Seri Kembangan. Hubby gi potong rambut.  

Suka la Jusco nih (aeon) sebab boleh pinjam toddler car nih. Free je takyah bayar. Senang sumbat jer zahra dalam tu. Hihi.



Kat jusco ni, surau dan toilet dia pun selesa kan. Ada nursing room. Diaper changing room. Two tumbs up! ;)

Sebab tu family2 suka shopping jusco kot.  

P/s : oh memang dah biasa panggil jusco so tak dapat nak panggil aeon. Huhu. 

Tuesday, April 8, 2014

Coklat Stoberi

Hello!

Refubee ada keluarkan flavour limited edition nih tau. Perisa Chocolate Strawberry. Sedap sangat!!! Tak percaya cobaa lahhh. 

Harga untuk small box RM10 sahaja. Ada 24pcs. ;)

Kalau nak COD area Putrajaya/Cyberjaya ya. Luar2 tu boleh poslaju ;)

Kalau nak order boleh whatsapp/sms saya. 0132714100




Yummehhh!!! Tergoda ke tidak???