Monday, October 20, 2014

Weekend Berdua

Weekend lepas, Sabtu dan ahad...hubby kene kerja..pagi sampai malam...uhuhuhuh...keciannnnn...
Ummi ngan zahra pun kecian jugak...sebab duk rumah jer...

Hari Sabtu tu ummi duk rumah jer ngan zahra...memang betul2 berehat la...zahra tidur ummi pun tidur..ehehhee...rumah bersepah ahh pedulikan. Hikhik. Masak simple2 jer...

Hari Ahad tu...petang sikit baru bawak Zahra gi jalan Alamanda...nak beli barang dan nak gi makan...so far ok jer keluar berdua ngan zahra...letak jer dia dalam troli carrefour tu...hehehe...tak larat aih nak dukung2...




Makan dekat Black Canyon Coffee....sebab ummi nak makan spagetthi tomyam dia...memang feveret la..lagipun kalau dah keluar berdua ngan zahra jer memang nak kena makan tempat orang layan...eheheh...tak leh la makan kat foodcourt. Ni pun boleh tahan melasak dia dalam restoran...siap naik atas meja. Hihu.

Untuk Zahra, belikan dia aiskrim...order spaghetti dan salad...konon la ummi makan salad...zahra makan spagetthi..heheh..memang dia suka pun makan ala2 mee nih...




Tengok tuh selera makan...habis baju kotor..tangan toksah cakap lah...comot habis.



Salmon salad...ok la...tapi salad takde dressing pun...so boring sikit la makan...spagetthi tu separuh ummi yang habiskan..hiks...gambar air tak snap...macam biasa my fav Black Crunch coffee...

Dah habis makan lepak sekejap kat tengah2 tu ada program joget2 sempena pink oktober...zahra takde nye dia nak joget depan orang...maluuu..eheheh...kat rumah kemain.

Pastu gi shopping groceries kat carrefour...terus balik umah...lewat malam baru hubby sampai rumah..huuhuh...so that's my weekend dengan my only girl...




Wednesday, October 15, 2014

Balik Kampung ho ho ho


Hari Sabtu lepas balik kampung...
Last balik Ganu raya hari tu la...
kali ni balik nak tengok anak sedara baru...
Dah sebulan dah pun umur dia...baru berkesempatan nak tengok...huhu...
Kakak yang kat Pinang tu bersalin dan pantang kat Ganu.
Masa ni kakak yang no 2 tu pun dah masuk wad tunggu nak bersalin.
Masa balik ni belum bersalin tapi masa taip nih baby dah keluar. Hihihi. So tak sempat la jumpa.




Dalam kete selfie sikittttt...Tengoklah Zahra tu pandai dah nak ikut ummi buat mimik muka...hihihi...muahhh cikedddddd~




Ini lah dia anak buah baru ku...namanya Raif...kecik lagi masa nih...tak ingat dah zahra dulu sebulan besar mana ek? Cepat betul lupa...ehehehhehe...




Dah balik kat Ganu mesti la nak jalan2 kat pantai Batu Buruk nih...lepas tu makan ikan celop tepung...lepas tu melawat kakak dekat wad...hospital kan sebelah ni jer...



Hamboiiii teringat kenangan honeymoon dekat Bali...



Hmmm dap nye pasir ni....dah berani main pasir dan air laut...seronok dia...dulu takut...




Hari Isnin balik sini...balik kejap jer...




Zahra...kemain termenung terkenangkan atuk n nenek kat kampung...heehhehe...





Friday, October 10, 2014

Makan Dekat Chemistry Cafe + Lab


Salam jumaat...

Nih nak hapdet laju-laju...baca pon laju-laju k...ehhehe...

Tak habes-habes pasal makan kan...ahhahaa...mana tak bambam. Hmmm tak tau lah bila nak kurus nye...stress cenggini. Lagi stress lagi makan banyak. Entah la sekarang nih malas nak pikir...rasa nak makannnnn jerrrrrr...lepas makan baru menyesal. Tapi tak jugak exercise. Huh.



Sebelum tu meh belanja dulu satu gambar selfie hari nih...bahaha...terpaksa hadap...
Hari nih nak selfie pasal pakai shawl baru...suka sangat warna nih sebenarnye...memang suka la warna yang pelik2 susah nak dapat nih..Warna dia sebenarnye Rosy Brown tapi dah edit2 gamabr jd terang pulak warnanya kehkeh.

Ok jom saya belanja gambar makanan pulak.




Gambar dari instagram chemistrycafe...selalu nampak orang makan sini...usha IG dorang macam best jer...Isnin lepas ajak la hubby makan kat sini...pantang la ada restoran best nak try jer...Ala bukan jauh pun...seksyen 7 shah alam jer...ehheeh...



Tengok la terliur ke tidok. Waffle Triple Choc RM10.90....tapi masa ni waffle habis pulak...uhuhuh...malam baru ada. So order la benda lain...Sini makanan dia tak banyak choice..ok untuk lepak2 santai2 minum petang...sebba ada banyak kek dan pastry!



Kami bertiga...ehehe...suh adik ipar amikkan...

Kesimpulan : Makan kat sini...kurang berpuashati sikit...dari segi layanan dan makanan sampai agak lambat...dan rasa dia macam biasa2 jer...untuk spaghetti dan lasagna dia la..lain2 kek/waffle/pastry  maybe sedap kot..Minuman dia ok la...tapi harga dia agak pricey sikit la...lagi suka The Sumbs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Okbai...selamat bercuti!





Tuesday, October 7, 2014

Makan Dekat The Sumbs

Assalam ;)

Ini punya cerita dalam 2 minggu lepas sudah...
Hari Sabtu...ajak hubby lunch di The Sumbs cafe...seksyen 13 Shah Alam...
Tengok dekat Insta ya Allah terliur nyer....harga pulak berpatutan sangat...wajib pergi try ni...dah la tak jauh pun...

Menu yang order hari tu - spagetthi carbonara, wajib order yang ni...tersangat2 sedap. Licin...zahra suka sangat. Lepas tu order spagetthi ala the sumbs. Boleh tahanla rasa dia...macam mee bandung sikit2...sebab dia daging...then order chicken cordon blue...boleh tahan juga...tapi tak leh lawan Secret Recipe punya..heehhe...Lepas tu order churros...nih memang paling2 wajib sekali order...sedap!!!!!!!!!




Spagethhi - RM9.90
Cordon Blue - tak ingat harga maybe RM10.90 kot..
Churros - RM4.70 untuk 4 pcs

Memang nak repeat lagi! Masa taip nih pun dah meleleh air liur....huhuhuhh...terbaikkkk!!!


Wednesday, October 1, 2014

Nak Selfie Pun Tak Sempat

Gitttuuuuhhhh...
Maknanya???
Maknanya sibuk bebenor la...

Hurmmmm...agak stress + boring jugak la kerjaku sebenarnya...
Bukan la stress macam pakar matematik/engineer yang duk solve problem hari2...
Tapi...dalam bidang kreatif ni pun banyak stress nya...
Kalau bab design image takde masalah...
Tapi kalau bab buat montaj memang masalah sikit la...

Bukan apa, kerap sangat nak kena buat montaj...kalau 2 bulan sekali ok la...ni belum habis duk pening perah idea dan buat montaj bulan lepas, bulan nih dan bulan depan kena buat lagi...entah laaa...bukan la tak minat nak buat montaj...cuma kekangan dia...tak de la terror sangat nak guna software yang canggih2...so setiap montaj yang dibuat tu nampak sama je...kekadang idea ada tapi tak reti pulak nak buat...cenggitu lah...mana tak stress...lagi stress bila buat montaj tapi tak berpuashati dengan hasil kerja sendiri...but what to do?

Rasa macam malas nye nak datang opis sekarang...(dulu malas gak sekarang bertambah2 malas ahahha)...rasa nak berehat sebentar dari bekerja...errkkk..maksudnye berehat dari kerja ofis la...nak kerja dari rumah pulak....ehhehehehe....

Life is too short...rasa macam banyak membazir masa dengan datang opis jer...tak sempat nak enjoy life...ahhaha...nih ayat dari orang bukan workaholic yer...Eh tak, saya sebenarnya workaholic...tapi kalau kerja tu memboringkan memang agak bosan la kan....Maybe sebab dah lama sangat stay kat tempat sama...bulan 4 tahun depan masuk 9 tahun...huh lama ke tak lama???

Eh eh membebel pulak hari nih kan...ehehhe...ok lah takde idea dah nak tulis apa...jumpa nanti!

Nah belanja gambar selfie satu.........sempat la jugak selfie ni...sekali sekali...kuikuikui...