Monday, April 21, 2014

Makan di restoran Upin Ipin

Ini cerita lama dah...2 minggu lepas kot.

Early dinner di Restoran Upin Ipin kat Seksyen 7 Shah Alam belakang Jakel nun.
First time makan kat sini...
Ni pun sebab nak redeem groupon voucher yang beli lama dah...hehe...nak dekat expired baru la nak redeem.



RM15 for RM30 total...kalau lebih RM30 bayar yang lebih ja la...hari tu makan dalam RM34 lebih...so bayar la RM4 lebih tu...RM15 dah selamat bayar masa beli groupon nih.



Zahra je la yang bergambar...




Chakkkkk...





Hamboi hamboi.....susah nak amik gambar budak nih...bergerak sana sini...huh..

So, kesimpulannya, makanan kat sini...tak sedap! And mungkin ni last kot makan kat sini...huhuhu...entah la mungkin ada orang suka...tapi tak kena dengan selera tekak me and hubby...ayam goreng dia je la sedap....tapi tu pun macam guna tepung magic jer...Masa makan sini ramai gak family datang...bawak anak2...mungkin dorang suka.


Friday, April 18, 2014

Bizi Bizi


Sorry sorry kesayangan semua...
Ececeh...

Tak sempat iols nak update blog! Busy sangatlah rasanya. Nak cuti pun tak sempat. Hah?!

Bizi ngan keje ofis yang bertingkek tingkek. Design tu design nih. Idea pun dah kering. Haha. Then bizi dengan life as a mom and wife tu biasa ah kan. Theb bizi dengan benda lain lagi. 

Serius badan pun rasa perlukan rehat la. Wiken 2 hari tak cukup oh. Lama dah tak rasa quality weekend. Hehe. Nak buat facial ke,  massage ke, window shopping terapi minda ke, tengok wayang ke...




Tapi walau sebizi mana pun, morning selfie tu adalah wajib. Hikhok. 

Seronoknya esok dah weekend! Yeayyy! Nanti kalau ada banyak masa free iols update okeh!

Ok bai. 



Monday, April 14, 2014

Isu Tudung Paridah



Pssstttt hangat memang hangat. Tapi buleh dak nak mulakan entry ni dengan gambar hari nih yang memakai tudung ala fareeda...paridah namanya...vietnam mari nih. Hihihi. 

Ampun ye fareeda, saya cuma pembeli dan pemakai yang tak bersalah. Saya beli ni pun di luar negara...terbentang luas depan mata. Warna pun mengancam. Hrga pun berpatutan. Maka beli lah...hehehe. 

Ye la...tak mampu la nak pakai fareeda original. Tu yang pakai yang paridah jual jer. Actually tudung ni pun pakai jarang2 dah sekarang. Sebab lebih suka pakai shawl pulak. Hiks. 

Berkenaan isu paten tu...memang la kalo ikutkan dari segi hak dan undang2 pihak fareeda berhak merampas semua yang tiruan. Sebab tudung nih rekaan idea asal fareeda dan dah dipaten kan. Penat ohh fikir idea nak keluarkan sesuatu rekaan produk. 

Kalau tengok lagi satu kualiti yang tiruan memang tak sama la dengan original. Itu diakui walaupun tak pernah pun beli yang ori. Hihi. Sebab yang tiruan ni kadang2 awning dia tak best. Jahitan pun tak kemas. Tapi saya tak kisah asal cantik dan murah wa beli jer. Heee. So point dia disini adalah harga. 

Kalau berkemampuan, belilah yang original. Tak gitu? Konfem puas hati. Pakai pun rasa secure dan yakin jer kan. Ye la, original...

So takpelah lepas ni kalau design baru fareeda takde lagi yang tiruan takpela kita boleh jer pakai tudung bawal ala mawar fizo omar yang ada satu blogger tu posting. Kreatif! Hehehe. 

Banyak lagi pilihan tudung lain yang ada...bersepah...ala pearl haya pun banyak kan. Shawl pun banyak. So boleh juga bergaya dan kelihatan cantik. ;)

Agak2 apa gaya tudung raya nih ek? Bertatahkan batu permata? 


Friday, April 11, 2014

Ready to Rock Rasta TTDI SohoBazaar


Yeayyy seronoknya masyaAllah. Ni lah nikmat hari Jumaat. Hehe. Seronok sebab esok Sabtuuuuu. Hoyyeayyhh. 


So esok apa plan? Kalau takde plan jomla beramai2 ajak sedara mara kakak abang semua datang Rasta TTDI damansara okeyhh. Esok saya join bazaar yang dianjurkan oleh Soho Bazaar. Ni pun last minute sebenarnya. First time pulak tu. Wish me luck!

Esok akan jual pretzels dari @prettypretzels dannnnn pakaian yang cantik2 la of course! Dari @my_closette

Soooo jangan lupa! Booth no 23 okeyhhh. 


#hotd for today...hehe. Shawl baru lagi...oh cant help myself...asal nampak cantik je nak beli. 

Ok mesti pelik baca nih. Nih sebenarnya nak post kelmarin tapi tak sempat hikhik. 

Okay so now me ready to rock Rasta TTDI! kalau datang jangan lupa singgah!!!



Thursday, April 10, 2014

Birthday dan Cupcakes Comel

Kelmarin boss belanja cupcakes comel sempena belated besday.
Yang ke berapa...eh itu sensitif! Hehehehe...



TQ Kak Rin...sedap cupcakes nih. 2 bijik dah selamat masuk perut. Memang berapa kg lemak la bertambah tu huhu.




Happy birthday kakrin...semoga panjang umur, murah rezeki...cepat dapat jodoh...amin...




Nih besday present special from me...ehheheeh...