Tuesday, December 2, 2014

I Feel So Tired...

Hai korangz...nih nak mengadu la...
hehehe...bosan kan bukak2 blog je cerita pasal aduan...

Sebenarnya nak bagitahu yang saya sangat penat...aduhhh penatnye rasa badan...akhir2 tahun nih jeles nye kalau orang boleh bercuti2...cuti banyak...tapi cuti saya dah tak banyak...nasibla...haaahaa..mampu jeles je la...

Memang penat jadi isteri dan ibu nih...baru sorang anak pun penat tau...sebab yang sorang ni la yang duk melasak, mengamuk, menangis, manja...nak perhatian 24/7...lately nih manja pulak dia dengan ummi...takleh nak berenggang...lagipun masih menyusu badan...tak tau la camne nak lepaskan...

Lately nih tebiat dia suka tidur lewat malam...pukul 2-3 pagi baru nak tidur...dia duk main la...bising2 la...merengek la...pastu nangis nak susu...ummi bangun mata celik separuh ja gi buat susu...tengok jam, kul 2.30 pagi...laaaa tak tido lagi budak nih...

kang pukul 4 pagi dia ek ekkk lagi...nak menyusu pulak...

memang tak dapat la quality sleep tu...datang ofis pun badan lemau...

Bukan nak ngadu sangat tau, bukan merungut...saje je nak cerita...ehhehehe...apa pun anak adalah anugerah Allah...syukur Alhamdulillah...

Bila masa main, bergurau ngan dia rasa seronok sangat...

Apa? Adik zahra? yang kedua? hurmmmm tunggu la dulu...hihihi...


Thursday, November 27, 2014

Rasmikan IOI City Mall

Assalamualaikum semua...

Maaflah memang tersangat lama dah tak update...sangat jarang...huhuhu...entah mood blogging tu kurang dah...ampunnn...hiks...

Korang tahu kan...Khamis lepas IOI City Mall Putrajaya dah launching...yesss...akhirnya siap juga...selalu la lalu depan site tu...memang besar la...

So Jumaat tu waktu lunch, saje la ngan ofismate, jenny datang berjalan kat sini..boleh exercise sekali sini..haha...memang penat la pusing sini...fufuhhhhhh (nampak sangat dah tueee...haha)

Serius banyak kedai best kat sini...tempat makan pun banyak...ala2 MidValley la...




Nak jugak bergambar...




Sephora dah ada yeay! Tapi kat sephora ni i gila shopping barang NYX jer...nak2 matte lipgloss dia tu...tapi warna feveret i asyik habis stok jerrrr...mencik...




Kat sana Machines pun ado...pegang2 la iphone 6 kejap...fuhhhh....

Kesimpulannye, next time wajib datang sini lagi....bukan ape...setakat nak shopping sikit2 tuh gi dekat2 sudah la ye tak...malas nak gi jauh2...ioi city mall bakal jadi rumah ketiga ku...hehehe...rumah kedua Alamanda....gittewww...

Ok bai. jumpa lagi.



Saturday, November 15, 2014

Terbaik!

Hari nih sabtu. Aktiviti chilling at home with zahra. Hubby keje. Esok ummi pulak keje. 

Seronok sangat duk rumah macam ni. Lama dah tak rilex camni. Heee. 

Duduk atas sofa. Tepi tingkap. Tengok hujan turun. Sambil makan burger. Fuhhh terbaik lah perasaan dia. 

Alhamdulillah syukur atas nikmat Allah. 


Thursday, October 30, 2014

Otak kanan ke Otak Kiri

Entry nih macam sesuai jer nak buat hari nih sebab...memang kebetulan sedang2 berfikir tentang diri sendiri tetiba ada bff datang kat workstation and saje for fun nak buat brain test. teeheee.

Maka...macam ni cerita dia :

Saya ni sebenarnya agak konfius saya ni banyak guna otak kanan ke otak kiri. Hehe. kan dah kompius situ. Kalau ikutkan benda nih takde la penting mana pun. Tapi agak penting jugak la...sebabnya...

masa dekat UTM dulu...saya nih course Sains Komputer (Multimedia)...so semua subjek IT kami memang belajar...programming C, C++, LINUX, JAVA, HTML, CSS, network, data comm, etc...then ada la tambahan subjek Multimedia...sebab major in Multimedia kan...

So...kalau nak tahu la kan...bukan nak up kan diri sendiri tapi...setiap sem memang saya dapat anugerah Dekan...tak pernah miss dari sem 1 sampai sem 6...maknanya pointer 3.5 ke atas la...bukanla bijak sangat, biasa2 jer pun...tapi...4 flat jer tak pernah which is hampir2 sangat!!! Disebabkan satu subjek pada satu sem tu (lupa subjek apa, ada salah faham ngan lecturer, then dapat A-...subjek lain sume A+) so jadi result 3.94 je kot masa tu...sayang sangat2...huhuhu..

Ok tapi cerita dia...multimedia nih bukan lah minat sangat pun...kalau dalam kelas takde la paling terror...kalah ngan budak2 laki...dorang lagi hebat la kan...pernah dapat C pun subjek nih...kalau subjek IT (programming, network, etc) memang A dalam tangan la...budak laki takleh challenge kalau dalam kelas...ehehhehe...

So, akhirnya saya grad dengan CGPA 3.75...bila fikir2 balik rugi nye aku amik course major multimedia...sebab banyak result aku effect disebabkan multimedia ni la...rasanya2 kalau aku betul2 amik IT jer...boleh dapat CGPA lagi tinggi atau maybe 4 flat? Hmmmm.

Masa SPM dulu memang ada amik subjek Pendidikan Seni...alhamdulillah dapat A...memang dari kecik minat seni nih...cuma bila part multimedia jer susah sikit skor...asalnye nak amik course Architecture tapi entah macam mana...tak hantar pun hasil kerja untuk tapisan...(kalau course arkitek kena submit 2 lukisan kalau tak silap)...then akhirnye...here i am...lepas habis Dip tak sambung pun belajar terus dapat kerja ni sampai sekarang...

Kat tempat kerja pulak...kejap wat multimedia kejap programming...gittuuu...tapi sekarang nih dua2 dah bosan buat...ahahhaha...programming pun dah malas then multimedia pun dah malas...hmmmm...nak ceburi kerjaya lain la pulak...tapi tak lari dengan design dan strategi...dua2 guna otak kanan otak kiri ahahhaah...

Tadi saje je buat brain test kat website nih...



Test pertama dapat result Equal...sebab takleh concentrate kat soalan dia tadi...still kanan lebih sikit la...



Pastu buat kali kedua...result dia Otak Kanan...hmmm tak tau lah nak kata...ehhehe...tapi sepanjang saya mengenali diri sendiri nih...saya rasa saya ni EQUAL...hampir2 la...sebab saya ni banyak berfikir pun ye...banyak kreativiti pun yer...

So, anda otak kanan ke kiri? Hmmm kompius kan? Hehe...tak kisah apa result dia yang penting kita gunakan otak dengan betul dan rasional...masing2 ada kelebihan dan kekurangan...terima seadanya dan sentiasa perbaiki diri sendiri...inshaAllah...


Wednesday, October 29, 2014

The Pisang Cheese

Memang feveret sangat tau pasal pisang2 nih. Nak2 pulak gabungan pisang dan cheese dan coklat!!! Meleleh air liur dengar. Memang sampai tahap ngidam la. 

Lama mencari akhirnya jumpa jugak orang yang jual pisang cheese. Tahu dia ni dari Instagram. Terus la whatsapp nak order. 

Cun. Sebab dia boleh deliver area shah alam. Min belian 5 kotak. Kalau yang original RM5 sekotak. Kalau coklat RM6. Gituhhh. Delivery cas RM10. 

Maka set la ngan kak P namanya. Nak COD hari deepavali tu. Sebab memang ke shah alam pun. Senang. 


Nih pisang cheese coklat. Yummehhhh sangat. 



Nih yang original. Tapi ku pagi suka yang coklat la of course nhehhehe. 

Puas hati dapat makan. Bawak balik untuk adik2 ipar ngan mertua makan sekali. 

Kalau nak bolehla cuba whatsapp kak P yer.