Wednesday, August 27, 2014

The Dutch Stroopwafels

Dutch Stroopwafels...
Asalnye snack nih menjadi kegemaran orang2 Belanda...terutama Amsterdam...
Snack nih banyak dijual di kedai2 bakery di sana. Pelancong memang suka beli...sebab rasanya yang sedap!

Dan kini...stroopwafels sudah boleh didapati di malaysia!
Refubee dah import mesin untuk buat stroopwafels nih...wheeee.
Dan bahan2 semua guna yang malaysia punya...dan halal. Jangan risau.




Saya sebagai stokis dan duta Refubee. hehehe tang duta tu tipu jer..hiks. 




Breakfast and dinner dengan sroopwafels nih pun dah kenyang! Kalau nak tahu zahra suka sangat makan nih...berapa keping je dia sorang...



Sebab rasa dia yang unik dan of course sedap! Caramel + cinnamon...yummmm.




Cara enjoy dia...salah satunya letak atas minuman panas anda...biarkan caramel dia cair kemudian enjoy!!!




Boleh juga dimakan dengan aiskrim dan chocolate spread! Paling senang makan begitu sahaja! yumm yummm!

Kalau berminat nak order boleh whatsapp 013-2714100 ok...
Harga RM14.90 per pack of 12 pcs...diameter 8.5cm...gittewwww...

okbye ;)




Tuesday, August 26, 2014

Siapa nak Shawl Minaz

Hari Sabtu lepas Butik Minaz kat Bangi ada buat raya sale dan juga jamuan raya...
Saya tak ketinggalan la serbuuuu pasal nak beli jubah dia. Lama dah aim...Masa puasa hari tuh pergi nak beli buat pakai raya tapi takde saiz....huhuhu...




Pakai baju raya terus pasal lepas ni nak pergi open house rumah kawan kat Wangsa Maju pulak...yeayyy muka gembira dapat beli jubah...tapi kalo nak tahu...masa try bulan puasa hari tu saiz M dia ngam...sekarang saiz M ketat...huuhuhuh... T__T 

Kena la diet!!! Mesti!!! 

Pastu kan saya ada la beli lebih shawl dia...heee shawl je la jubah takde...




Shawl nih dah sold out dah...saje je la letak jugak...




Shawl satin nih masih ada...ada warna emerald green (macam gambar model pakai tu [model la sangatttttt haahah]), royal blue dan berry purple. berry purple tak amik pulak gambar nye...oh ye ni long oval shawl...maksudnye shawl panjang hujung bulat...

Kalau nak boleh whatsapp saya yer. 013-2714100. Harga RM39 termasuk pos. Okbye.


Friday, August 22, 2014

Malaysia Berkabung #prayforMalaysia #justiceforMH17

Hari ini...Malaysia berkabung...sempena ketibaan jenazah2 mangsa tragedi MH17...memang sangat sedih mengenangkan nasib mangsa dan perasaan keluarga mangsa. Semoga mereka tabah dan kuat menghadapi ujian ini.

Al-Fatihah buat mereka.















Salam takziah. Mari kita sama2 doakan supaya Malaysia dijauhi daripada musibah. Amin.


Monday, August 18, 2014

Shawl Raya dari Shawlbyvsnow

Entry nih nak ceghita pasai tudung rayaaaa...
Haha tetiba nak ada slang utagha kan...

Tahun nih, pakai shawl ajer...since dah rasa sesuai dengan shawl...tahun lepas tak yakin nak pakai shawl...ehhehe...maka...dengan ini...harus...shopping...shawl raya!!!

Kebetulan, tahun nih shawl beli last minute sesangat. Beli kat butik Shawlbyvsnow, kat Shah Alam. Memang dah follow IG dia...usha online jer...minat nak beli terus ajak hubby gi...Dorang punya signature shawl memang yang chequer gold printed nih...



Nih shawl raya pertama...ehemmm tengok pipi pun masih belum bambam lagi...



Nih shawl gi open house...heheheh...pipi dah bambam oit! Serius nih la first tudung hitam saya..memang sangat tak suka warna hitam...tak sesuai ngan muka..tapi shawl nih nampak cantik pulak bila pakai...wiwiwiwiwi....



Nih shawl pakai jamuan raya kat opis...lagi bambam sebenarnya tapi teknik selfie tu sangat membantu sorokkan...ahhahah...



Nih satinsilk shawl dari Shawlbyvsnow jugak...suka warna nih...pakai gi beraya jugak...hehehhe...

So far itu saje koleksi saya dari Shawlbyvsnow...

Okay...jumpa next entry! bai...

p/s: Sorry lerrr belanja korang banyak2 gambar selfie nih...kihkihkih...jangan marah haaaa...





Friday, August 15, 2014

3 Syawal 1435h


Salam Jumaat semua...
Wowww bestnye hari Jumaat kan?
Rehat pun lama...bolehla relax sikit otak yang stress duk ngadap kerja...
Hari nih ada jemputan jamuan raya lagi...yummmm...makan makan makan.

Ok..hari nih nak sambung cerita raya ketiga pulak...



Dah lewat pun keluar rumah...gi beraya rumah kawan sekolah dulu...lama tak jumpa...




Huh dalam kereta apa lagi...selfie la...selfish semua ada..haha...tengokla zahra tu...pandai pulak dia nak bergambar...





Lepak2 sembang2 makan2...pastu balik la...next time jumpa lagi..inshaAllah...kawan dari tingkatan 1 nih...
Lepas balik dari rumah ni kami ke pantai batu buruk...saje nak melepak minum air kelapa...

Tu jer kisah raya ketiga...ok bai...